Incalzim putin apa ( sa fie calduta nu fierbinte) si o punem intr-un castron, adaugam apoi drojdia, zaharul si sarea si amestecam pana cand se dizolva toate ingredientele.
Incepem sa incorporam faina. Intai amestecam cu lingura, iar mai apoi incepem sa framantam cu mainile aluatul.
Trebuie sa obtinem un aluat elastic si suficient de tare incat sa il putem intinde. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa dospeasca aproximativ 35-40 minute, pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit il impartim in cate parti avem nevoie, in fuctie de tava pe care o folosim. Eu am facut 2 tavi de pizza. Tava mea are diamentrul de 32 cm. Va spun asta sa va faceti o idee despre cat aluat o sa aveti la indemana.
Reteta imprumutata de pe blogul http://barbatlacratita.blogspot.com
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii