Blat de tort, cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Blat de tort, cu nuci

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g faina
  • 10 linguri cu apa rece
  • 1 lingurita bicarbonat
  • stins cu zeama de lamaie.

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura cu lingura, mixand pentru incorporare. Se adauga faina, nuca, bicarbonatul si se amesteca bine.

Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare. Se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus.

Se toarna compozitia in forma de tort (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (care trebuie preincalzit), cam 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se taie in trei, se insiropeaza si se umple dupa preferinte. Eu il umplu cu frisca.

Timp de preparare: cca o ora, incluzand si timpul de copt. Ingredientele sunt pentru 16 felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise