Biscuiti spritati sau ciucalai, reteta veche a bunicii

Incearca rețeta veche de biscuiti spritati sau ciucalai, asa cum o pregatea bunica! Deliciosi si fragezi, acesti biscuiti traditionali sunt perfecti pentru orice ocazie. Invata cum sa faci biscuitii care iti vor aminti de copilarie.

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti spritati sau ciucalai, reteta veche a bunicii

Ingrediente

  • 200 g untura
  • 500 g faina
  • 100 ml smantana
  • 8 g zahar vanilat
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Mod de preparare biscuiti spritati sau ciucalai.

Intr-un castron se freaca untura cu zaharul tos (se amesteca usor). Se adauga ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si apoi smantana.

Se adauga apoi faina (care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt) si se amesteca cu o lingura. Se va evita amestecarea in exces sau cu mana. Aluatul trebuie sa ramana ca si neframantat, adica nelucrat (astfel se evita topirea zaharului).

Se adapteaza la o masina de tocat carne un dispozitiv pentru biscuiti spritati, se introduce aluatul si se obtine un sir lung de biscuiti care se va taia dupa lungimea preferata.

Se pun biscuitii in tava neunsa si se dau la cuptor, la 170 de grade, timp de 15 minute (13-17 minute, in functie de cuptor).

In lipsa dispozitivului pentru biscuiti spritati se pot da alte forme, preferate de voi, biscuitilor. Dupa ce s-au copt, se trec cat sunt inca calzi prin zahar pudra.

Acesti biscuiti spritati, numiti popular ciucalai , se pot pastra timp de cateva saptamani, tinuti in cutii de carton, acoperiti. Se fragezesc pe zi ce trece si sunt absolut deliciosi.

Spor la preparat reteta de biscuiti spritati sau ciucalai!

Puteti incerca si reteta de corabioare cu untura, cornulete tigarete sau fursecuri cu untura si smantana. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise