Biscuiti picanti din malai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -200 grame malai;
  • -2 lingurite sare;
  • -2 lingurite boia de ardei iute;
  • -piper dupa gust;
  • -70-100 grame unt topit;
  • -50 ml ulei;
  • -3-4 litri apa calda sau lapte cald.

Mod de preparare

Intr-un vas se pune malaiul dupa care se adauga sare, boia de ardei si piper, dupa gust, se amesteca bine pentru dispersarea ingredientelor picante.

Se pune treptat apa sau laptele, amestecandu-se ingredientele foarte bine pentru a nu se face cocoloase, se adauga untul topit.

Amestecam aceste ingrediente pana obtinem o pasta/aluat potrivit de tare.

Aceasta pasta o intindem pe o planseta unsa in prealabil cu ulei, iar cu un dispozitiv taiem bucati cat un biscuite normal.

Se incalzeste cuptorul aragazului, se pregateste o tava, se unge cu unt, se aseaza biscuitii si se dau in cuptor pentru 15-20 minute, la foc potrivit.

Se intorc cu o paleta, iar cand au o crusta maronie se scot.

Se pot consuma cu diferite mancaruri traditionale.

In amestec se pot adauga plante aromate (marar, patrunjel, tarhon, cimbru, chimen etc.).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise