Biscuiti Pernutele Printesei

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Biscuiti Pernutele Printesei

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
  • 2 linguri zahar;
  • 1 ceasca lapte cald;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura: gem de zmeura si dulceata de capsuni

Mod de preparare

Acesti biscuiti sunt ideali de luat la pachet la scoala sau la serviciu.

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Dupa acest timp, aluatul se imparte in doua bucati, una o pregatim acum, iar pe cealalta o dam la frigider. Se porneste cuptorul si se intinde primul aluat in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie fasii lungi din care taiem patratele pentru biscuiti.

Se asaza in tava, pe foaie de copt, pentru ca nu isi maresc volumul in cuptor, le puteti aseza si mai inghesuite. Se creeaza modelul de pernuta ca in poza: se cresteaza superficial, se da forma colturilor ca sa semene cu niste pernute, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. Se ung marginile cu oul batut. Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.

Se pregateste la fel si celalalt aluat.

Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/biscuiti-pernutele-printesei.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise