Blaturile se bat separat. Untul rece se freaca spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate, se framanta. Se da la rece 30 min. Se scot de la frigider si se impart in 3 parti egale. Apoi blaturile se aseaza pe masa de lucru pe care s-a intins in prealabil folie transparenta unsa cu ulei. Se intand cu mana unsa si se formeaza cate un dreptunghi. Se incepe cu unul din aluaturile albe. Dupa ce s-a format un dreprunghi alb se formeaza unul maro. Cel maro se suprapune peste cel alb. Cele 3 dreptunghiuri se pun la frigider 20 minute. Se taie pe jumatate, se asaza unul peste altul (grija la culori - alb, maro, alb, maro) se aplatizeaza din nou sub forma de dreptunghi se dau la rece 20 min. Se taie din nou, se suprapun si se vor obtine 3 dreptunghiuri a cate 8 straturi. Se dau la rece 20 minute. Se scot si se ruleaza. Dupa ce s-au rulat capetele se intorc in sens opus unul altuia de 2 ori. Fiecare bucata se tavaleste prin zahar pudra si se da la frigider 30 min. Se taie in bucati de 3 mm, se asaza in tava tapata cu hartie de copt si se dau la frigider 10 min. Se coc 15 min la 160 grade. Se pastreaza in cutii sau borcane inchise. (Ai mei au rezistat o zi!)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii