La mixer se freaca untul cu zaharul si o lingura de vanilie pina devine o crema spumoasa se adauga ouale treptat si pe urma faina pina se formeaza aluatul.Se imparte in trei portii.Prima se intinde pe o foaie de pergament in dreptunghiular.
La a doua portie de aluat se adauga 1 lingura nes cafe care a fost diluat intr-o lingura de esenta de vanilie se framinta bine si se intinde pe alt pergament intr-o foaie subtire.
La a treia parte se adauga 2 linguri de cacao diluate intr-o lingura de rom se framinta bine si se intinde pe alta foaie de pergament intr-o foaie subtire egala cu cealalta.Pe foaia cu cacao se unge putin ou batut si se pune foaia cu nes cafe se scoate pergamentul,se unge cu putin ou si se pune foaia cu vanilie si se scoate pergamentul.Se dau putin cu valatucul ca sa se lipeasca intre ele,si se ruleaza in rol impreuna.Se inveleste in naylon si se da la frizer ptr citeva minute. Se scoate de la frizer si se taie in felii subtiri.Pe o tava cu pergament, se pun feliile si se coc la 200 de grade 10-15 minute.Cuptorul trebuie incalzit dinainte.Sint aspectoase si sint gustoase si se pot mentine intr-o cutie ermetic inchisa,daca ramin.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii