Biscuiti in trei culori

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti in trei culori

Ingrediente

  • 400 gr de unt
  • 2 pahare de zahar
  • 2lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingura de rom
  • 2 oua
  • 1 kg de faina
  • 1lingura nes cafe bun
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

La mixer se freaca untul cu zaharul si o lingura de vanilie pina devine o crema spumoasa se adauga ouale treptat si pe urma faina pina se formeaza aluatul.Se imparte in trei portii.Prima se intinde pe o foaie de pergament in dreptunghiular.

La a doua portie de aluat se adauga 1 lingura nes cafe care a fost diluat intr-o lingura de esenta de vanilie se framinta bine si se intinde pe alt pergament intr-o foaie subtire.

La a treia parte se adauga 2 linguri de cacao diluate intr-o lingura de rom se framinta bine si se intinde pe alta foaie de pergament intr-o foaie subtire egala cu cealalta.Pe foaia cu cacao se unge putin ou batut si se pune foaia cu nes cafe se scoate pergamentul,se unge cu putin ou si se pune foaia cu vanilie si se scoate pergamentul.Se dau putin cu valatucul ca sa se lipeasca intre ele,si se ruleaza in rol impreuna.Se inveleste in naylon si se da la frizer ptr citeva minute. Se scoate de la frizer si se taie in felii subtiri.Pe o tava cu pergament, se pun feliile si se coc la 200 de grade 10-15 minute.Cuptorul trebuie incalzit dinainte.Sint aspectoase si sint gustoase si se pot mentine intr-o cutie ermetic inchisa,daca ramin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise