Biscuiti fragezi cu picaturi de ciocolata - reteta simpla si delicioasa

Biscuiti fragezi cu picaturi de ciocolata - o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru iubitorii de dulciuri. Afla cum sa prepari rapid acesti biscuiti aromati si usor de facut

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti fragezi cu picaturi de ciocolata -  reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 1 plic de zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 g picaturi de ciocolata (sau ciocolata tocata marunt)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de copt, tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol mare, mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine o compozitie cremoasa si pufoasa.
Adauga oul si zaharul vanilat (sau esenta de vanilie) si continua sa mixezi pana cand se incorporeaza bine.

Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt.
Adauga treptat amestecul de faina peste compozitia de unt si ou, amestecand cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica, pana obtii un aluat moale si omogen.

La final, incorporeaza picaturile de ciocolata, amestecand usor pentru a le distribui uniform.

Ia din aluat bucati mici si formeaza bilute de marimea unei nuci.
Asaza-le pe tava pregatita, lasand putin spatiu intre ele, deoarece se vor largi putin la copt.
Aplatizeaza-le usor cu degetele sau cu fundul unui pahar.

Coace biscuitii in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute sau pana cand marginile devin usor aurii.
Scoate tava din cuptor si lasa biscuitii sa se raceasca in tava cateva minute, apoi transfera-i pe un gratar sa se raceasca complet.

Acesti biscuiti fragezi cu picaturi de ciocolata sunt perfecti pentru a fi savurati alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.

Incearca si reteta de biscuiti spritati sau ciucalai, biscuiti moi cu ciocolata sau biscuiti cu vanilie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise