Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura.
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Ouale le batem bine , adaugam iaurtul cate putin apoi untul topit.
Rasturnam compozitia in gaura facuta in faina si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.Adaugam merisoarele framantand sa se amestece si ele.
Pe masa punem o fata de masa presarata cu faina, punem aluatul si il mai framantam de 2-3 ori sa se omogenizeze bine.
Intindem un aluat cam de un deget grosime , taiem patrate cu latura de 5-6 cm , apoi fiecare patrat il taiem oblic sa obtinem cate 2 triunghiuri.
Punem biscuitii pe doua tavi cu hartie de copt, lasand distanta intre ei.
Dam pe rand tavile la cuptor sa se coaca biscuitii cam 20 de minute pina se fac aramii deasupra.
Punem pe un gratar de sarma hartie de copt ,pe care vom aseza biscuitii copti, asa fierbinti si ii vom unge cu glazura facuta din coaja si zeama de portocala amestecate bine cu zaharul.
Biscuitii se pot servi atat calzi cat si reci.
Nu trebuie amestecat mult aluatul, trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.
Pofta mare !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/03/biscuiti-englezesti-shortbreadcu.html
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii