Biscuiti cu cafea

Reteta de biscuiti cu cafea. Biscuiti cu cafea reteta pas cu pas. Biscuiti fragezi cu cafea. Biscuiti cu ness. Retete de biscuiti. Dulciuri cu cafea.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Biscuiti cu cafea

Ingrediente

  • Unt grăsime 65% 125 g,
  • Zahăr pudră 90 g,
  • Gălbenuș de ou 1 bucată,
  • Amidon de porumb 80 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Făină 000 nule 180 g,
  • Pentru decor:
  • Cafea instant 1 lingură,
  • Lapte grăsime 1,8 % 1 lingură,
  • Gălbenuș de ou 1 bucată
  • Pentru umplutură:
  • Nutella cca. 5 linguri,
  • Pentru decor:
  • Dulceață de caise,
  • Semințe de susan

Mod de preparare

Reteta de biscuiti cu cafea o am de la prietena mea din copilarie. I-am gustat la ea si i-am cerut imediat reteta. Sunt atat de buni, aromati si fragezi, incat ii fac destul de des.

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făina, amestecându-se până ce se înglobează toate ingredientele.

Aluatul obținut se lasă la odihnă cca. 60 de minute.

Între timp se amestecă cafeaua instant cu laptele și gălbenușul de ou.

După ora de odihnă, aluatul se întinde într-o foaie, relativ de subțire, se taie în formă de biscuți, iar jumătate din biscuți se ung cu amestecul de cafea instant.

Se decoreaza cu furculița, după imaginatie, apoi se pun la copt cca. 15 minute, la 180 grade.

După ce s-au copt biscuiții, se ung cu Nutella, apoi se unesc câte doi, se dau prin dulceață de caise și semințe de susan.

Va spun, reteta de biscuiti cu cafea trebuie incercata macar o data, va veti convinge ca este absolut grozava. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise