1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura in care punem untul topit si racit,galbenusurile,zaharul pudra si praful de anason apoi framantam un aluat pe care il dam la frigider cca 30 min.Se scoate si se intande o foaie de cca.0,5 cm din care decupamcu forma sau cu gura unui pahar,discuri sau diferite forme care se aseaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.
2.Pentru bezea se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intareste si la urma incorporam si sucul de lamaie.Se pune pe fiecare biscuit un strat subtire de bezea apoi se da la copt cca,20 minute,in cuptorul incins,la foc potrivit pana se rumenesc usor biscuitii si bezeaua.Se mai lasa cca 5 minute dupa cele 20,cu usa cuptorului intredeschisa apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii