Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul (cuptor electric sau cu gaz: cca. 200 grade / cuptor cu aer cald: cca. 180 grade).
Pentru aluat, ouălele cu zahărul se introduc într-un vas de mixat și se amestecă bine folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție spumată. Se adaugă apoi zahărul vanilinat, uleiul și esența de rom și se mixează aproximativ 10 minute, până se obține o compoziție omogenă, după care se adaugă amoniul dizolvat în zeama de lămâie și făina, în porții de câte 100 g. Se amestecă cu mixerul până când aluatul capătă o consistență mai vârtoasă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul.
Aluatul astfel obținut se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină, și se porționează în 6 părți pentru tiparul de hartă (20 x 20 cm). Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de aproximativ 1 cm, după care se taie cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire după conturul șablonului de hartă. Foaia de aluat astfel obținută se mută apoi în tava de copt. Restul de aluat se întinde în același mod. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia. Durata de coacere: cca. 30 minute.
Imediat ce se scoate tava din cuptor, când biscuitele este încă cald, se presară cu zahăr pudră.
Sugestie: Se pot servi simpli, înveliți în ciocolată topită sau decorați cu creioane pentru decor.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii