Am fost inspirata iar de delicata Silvia, amica mea virtuala din San Francisco. A aparut zilele trecute cu reteta asta de biscotti a mamei ei si nu am scapat de obsesia prepararii lor. Si cum ea este frantuzoaica, in reteta a aparut si untul, care face ca aluatul sa nu fie lipicios ca la niste biscotti obisnuiti si textura prajituricii uscate sa fie si mai prietenoasa. Si asa cum spune si ea merg de minune cu un ceai, o cafea sau un pic de vin.
Iar fiul meu primeste in fiecare dimineata un biscotti drept acompaniament la paharul cu lapte si niciodata nu il lasa jos pina nu il termina, asta fiind cea mai mare determinare sa ma apuc de treaba, deci...
Intai, intr-un vas amestecam faina cu praful de copt. In altul mixam ouale cu zaharul cca . 5 minute, dupa care adaugam faina, untul (topit - eu l-am pus moale, la temperatura camerei), coaja de portocala si la sfirsit migdalele. Finalizarea aluatului am efectuat-o cu mina. Apoi din el am facut doua rulouri, pe care le-am pus intr-o tava, pe o hirtie de copt si le-am dat la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca 30 minute.
Dupa care am scos, am lasat la racorit nitel (cam 5 minute) si am taiat rulourile in feliute de 1,5 cm.
Pe care le-am "culcat" la orizontala in tava.
Si le-am mai lasat la foc mic inca 5 minute.precizez ca intre timp nu am inchis cuptorul, l-am lasat sa fie cald.
Dupa ce s-au racorit complet le-am depozitat intr-o cutie de tabla.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii