Biryani

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Biryani

Ingrediente

  • Pentru a servi 4 persoane:
  • - un pui,taiat in 4,
  • - un chiper verde mare,taiat solzisori,
  • - 10 catei de usturoi, tocati,
  • - o lingura de ghimbir, taiat foarte marunt, sau dat prin razatoare,
  • - un pahar de frunze de coriandru verde, maruntite bine,
  • - orez, penru 4 persoane,
  • - ulei de masline, ccajumate de pahar,
  • - curcuma jumate de lingurita,
  • - pudra de coriandru jumatate de lingurita,
  • - condimente pentru biryani,
  • - un ardei iute (dupa dorinta),
  • - citeva boabe de cardamon,sare dupa gust.

Mod de preparare

- Se pune uleiul de masline (jumate de pahar) in cratita si se lasa la foc mic pentru a nu se arde, se adauga usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, se lasa la foc mic si se rumenesc un pic, dupa care se adauga coriandul verde bine tocat, si curcuma, pudra de coriandru, condimentel pentru biryani. Se lasa un pic sa se prajeasca dupa care se adauga bucatile pe pui, se prajesc cu cratita acoperita cu capacul cite 5 min pe fiecare parte, dupa care se scot bucatile de pui si se pun intr-o tava care o ungem cu putin ulei de maslime(folosim 2-3 linguri din acelasi ulei unde sa prajit puiul), si presuram citiva solzisori din ciapa gata taiata si putin chiper verde, punem tava cu pui in rola cca o ora.

- Adaugam ciapa taiata solzisori si chiperul verde, amestecau un pic si adaugam arezul, se sareaza dupa gust, punem apa numai cit sa acopere orezul acoperim cratita si lasam la foc foarte mic cca 20-30min.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise