Biryani

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Biryani

Ingrediente

  • Pentru a servi 4 persoane:
  • - un pui,taiat in 4,
  • - un chiper verde mare,taiat solzisori,
  • - 10 catei de usturoi, tocati,
  • - o lingura de ghimbir, taiat foarte marunt, sau dat prin razatoare,
  • - un pahar de frunze de coriandru verde, maruntite bine,
  • - orez, penru 4 persoane,
  • - ulei de masline, ccajumate de pahar,
  • - curcuma jumate de lingurita,
  • - pudra de coriandru jumatate de lingurita,
  • - condimente pentru biryani,
  • - un ardei iute (dupa dorinta),
  • - citeva boabe de cardamon,sare dupa gust.

Mod de preparare

- Se pune uleiul de masline (jumate de pahar) in cratita si se lasa la foc mic pentru a nu se arde, se adauga usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, se lasa la foc mic si se rumenesc un pic, dupa care se adauga coriandul verde bine tocat, si curcuma, pudra de coriandru, condimentel pentru biryani. Se lasa un pic sa se prajeasca dupa care se adauga bucatile pe pui, se prajesc cu cratita acoperita cu capacul cite 5 min pe fiecare parte, dupa care se scot bucatile de pui si se pun intr-o tava care o ungem cu putin ulei de maslime(folosim 2-3 linguri din acelasi ulei unde sa prajit puiul), si presuram citiva solzisori din ciapa gata taiata si putin chiper verde, punem tava cu pui in rola cca o ora.

- Adaugam ciapa taiata solzisori si chiperul verde, amestecau un pic si adaugam arezul, se sareaza dupa gust, punem apa numai cit sa acopere orezul acoperim cratita si lasam la foc foarte mic cca 20-30min.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise