Cartofii curatati si taiati rondele se prajesc in ulei pana devin aurii. Se scot si scurg de grasime. In uleiul ramas calim ceapa, usturoiul, 1 lingurita garasam masala, boia iute si stingem cu pasta de rosii. Dupa circa 5 minute de fierbere adaugam iaurtul. Daca sosul este prea gros putem sa completam cu ceva apa calduta. Incorporam feliile de carne de pui si lasam sa se intrepatrunda aromele, amestecand continuu. Dupa ce carnea a prins o crusta, mai adaugam ceva supa de carne si lasam sub capac circa 35-40 de minute. Daca s-a fragezit suficient, scoatem capacul si mai lasam la foc mic vreo cateva minute, pana sosul devine consistent. Intre timp, in alt vas, calim cubuletele de ceapa rosie cu 1 lingurita de garam masala si orezul nedecorticat, pana cand orezul devine crocant. Alegem o cratita voluminoasa, punem supa de pui (cubuletele dizolvate in apa) la fiert si, cand da in clocot, omogenizam cu orezul calit, tocanita de pui si cartofii prajiti.
Acoperiti cu un capac etans (sa nu iasa deloc aburii din mancare) si lasati 20 minute la foc mic, fara sa amestecati sau sa ridicati capacul.
Ardeii se curata, se feliaza, se sareaza si se lasa la rece cam 20 de minute. Se scurg de zeama si se amesteca cu sosul preparat din iaurt, otet, sare si piper. Biriyani se serveste fierbinte cu salata rece de ardei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii