1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului. Se da aluatul la frigider 10 minute.
2. Se pune o oala plina cu apa la fiert.
3. Intr-o tigaie se topeste untul/margarina, apoi se adauga pesmetul si macul si se prajeste la foc mediu, amestecand continuu pana pesmetul e usor prajit, aprox. 3 minute. Se adauga zaharul si scortisoara, se mai lasa 1 minut, apoi se ia de pe foc.
4. Se desfac prunele in doua pana la jumatate si se scoate samburele. In locul lui se pune cate 1 cubulet de zahar.
5. Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale, apoi fiecarei bucate i se da forma de bila.
6. Se aplatizeaza usor fiecare bila de aluat si se aseaza o caisa in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila din nou.
7. Se pun bilele in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
8. Se scot bilele cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii