Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Ingrediente

  • -1 biban mare de cca 1kg sau 3 mai mici
  • -1kg sare mare
  • -500g sare fina
  • -cca 200ml bere fara acool
  • -2 ramuri rozmarin proaspat
  • -4 frunze de salvie
  • -3 albusuri
  • -2 catei de usturoi
  • -1 crenguta de cimbrisor proaspat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Prima data trebuie spalati si curatati pestii.

Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt. Peste rozmarin si salvie se rade coaja de la lamaie, se pune putina sare si 1-2 linguri de ulei de masline.

Pestii se vor umple cu ierburi. Ierburile trebuie impartite, asa incat sa ramana 1-2 linguri si pt albusuri.

Cateii de usturoi de curata, se taie felii si se pun in interiorul pestilor.

Albusurile se bat spuma. Dupa ce s-au format o spuma consistenta, se adauga ierburile ramase si se amesteca. Peste albusuri se pune berea.

Dupa se pune sarea mare si se amesteca. Apoi se pune sarea mica si se amesteca bine.

Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa se face un pat de albuse cu sare si se pun pestii.

Se amesteca bine. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa se face un pat de albusuri cu sare si se pun pestii.

Se pune spuma de albusuri cu sare peste tot, asa incat sa nu ramana nimic descoperit. Dupa care, tava se da la cuptor, la 180 grade pt 40-50 minute.

Dupa ce pestii au stat suficient in cuptor, se scoate tava si se lasa putin la racit.

Cu un ciocan de carne, se sparge sarea. Dupa ce sarea e sparta, se scot cu grija pestii. Pestii se curata de piele, pt ca e foarte sarata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise