Bezele fructate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Bezele fructate

Ingrediente

  • Pentru bezele
  • 4 albusuri
  • 220 g zahar fin
  • 1/4 lingurita cu praf de copt
  • Pentru crema
  • 250 g branza mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200-300 g zmeura sau alte fructe ( eu am folosit fructe de padure )
  • 1 lingura cu zahar pudra
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si praful de copt. Cand s-a obtinut o spuma tare, de culoare alb-argintie, atunci este gata, numai buna pentru a da forma bezelelor. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se ia cu lingura din compozitie si se formeaza gramajoare pe hartia de copt.Se lasa ceva spatiu intre ele, caci vor creste la copt.

Se coc la foc mic 30-40 de minute, cu usa cuptorului intre-deschisa ca sa se usuce (nu trebuie sa se ingalbeneasca),apoi se iau de pe tava numai dupa ce s-au racit.

Se bate smantana pentru frisca, se adauga mascarpone, fructele, zaharul si vanilia si se unesc bezelele cu amestecul fructat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise