Bezele cu nuca de cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bezele cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 3 albusuri de la oua mari (112 g)
  • 160 g zahar tos
  • 7 picaturi de otet
  • un praf de sare
  • 15 g nuca de cocos fin maruntita

Mod de preparare

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.

2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.

3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. (eu am facut si in forma de inima si de cosulete)

5. Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade Celsius. Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet.

Daca le faceti sub forma de cosulete, le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap.

Nota!

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.

Vasul folosit sticla sau inox trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.

In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise