Bezele colorate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bezele colorate

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 20 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri amidon
  • 1 varf de cutit sare

Mod de preparare

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie.

Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu din plastic. Albusurile se bat spuma tare. Incorporam treptat zaharul pudra. zaharul vanilat si sarea. Apoi adaugam zeama de lamaie si amidonul. Batem bine pana obtinem o spuma groasa. Eu am adaugat si coloranti alimentari pentru a aduce un plus de culoare.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem cate o lingurita de spuma la distanta de 5 centimetri una de cealalta, s-au putem folosi spritul pentru modele.

Introducem tava in cuptor pentru 20-25 min pana bezelele se rumenesc usor.

Restul de spuma il pastram la rece. Repetam aceeasi operatiune si cu celelalte. Desprindem bezelele cu grija de hartie dupa ce s-au racit.

Se pastreaza foarte bine daca sunt tinute in cutii de plastic inchise ermetic, nu se vor inmuia.

Se consuma reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise