Bezea cu peltea de gutui

Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Bezea cu peltea de gutui

Ingrediente

  • 240 g albusuri (la temperatura camerei)
  • 400 g peltea de gutui
  • 60 g faina fara gluten cernuta (Mix It - Schar)/ amidon din porumb.
  • un praf sare
  • _____
  • 200 ml smantana lichida (30%grasime)

Mod de preparare

Cum procedam:

1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius.

2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent si infierbant-o pana cand se transforma in sirop.

3. Pune albusurile intr-un bol bine degresat (eu il dau cu putin otet si ilsterg cu un prosop de hartie inainte de a-l folosi), adauga praful de sare si mixeaza albusurile spuma. Toarna pelteaua peste albusuri, in fir subtire, in doua transe, mixand continuu la viteza medie in timpul adaugarii, iar apoi mixezi la viteza mare pana la omogenizare. In momentul asta se poate consuma asa, avand o culoare si aroma deosebita.

4. Cerne faina fara gluten in compozitite (atentie cantarita dupa cernere), in doua - trei transe si inglobeaza fiecare transa cu o spatula prin miscari circulare, de sus in jos.

5. Eu am pus 400 g din compozitie intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt, iar restul compozitiei am pus-o intr-un pos si am format bezele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, insa daca nu doriti bezele lipicioase puteti turna toata compozitia intr-o tava mai mare.

6. Introduci in cuptor 1h - 1h si 30 min depinde de cuptor, pe treapta de ventilatie.

7. Scoti blatul si bezelele si le lasi la racit complet.

8. Muti blatul pe un platou, mixezi smantana lichida pana cand creste in volum si devine cremoasa si o torni peste blat (eu o bat simpla, fara zahar deoarece completeaza bezeaua ;).

9. Decorezi dupa preferinta. Eu am pus niste bezele lipicioase si cate un strop de peltea.

P.S. Nu uitati sa adaugati ingredientul secret, dragoste. ;)

S-aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise