Belobreasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Belobreasca

Ingrediente

  • BLAT – toate cantitatile X 2 pt doua foi identice:
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • CREMA:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 budinci vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr margarina/unt
  • 100 g stafide
  • 200 g Nutella
  • ORNAT: frisca

Mod de preparare

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea).

CREMA:

-10 galbenusuri se amesteca cu 10 linguri zahar, pe aburi;

-2 budinci vanilie se fierb in 500-750 ml lapte (mai putin decat scrie pe plic) + 4,5 linguri zahar;

Intr-un vas inalt se pune 250 grame margarina sau unt (un pachet + ¼ din altul) si se tot adauga incet cate o lingura din fiecare din cele doua creme de mai sus, dupa ce s-au racit, amestecand continuu cu mixerul.

Crema obtinuta, se imparte in doua: intr-o jumatate se pun 100 gr stafide, iar in cealalta 200 gr Nutella.

Intre cele doua foi se pune crema cu Nutella, iar sus cea de vanilie.

Peste aceasta din urma, se pune frisca.

Se tine la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise