Beigli cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Beigli cu nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 230 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 130-150 ml lapte
  • 530 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • Umplutura de nuca:
  • 500 gr nuca macinata
  • 100-150 ml lapte
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa da lamaie
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:

Punem laptele intr-un ibric si il tinem pe foc pana devine caldut.

Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul.

Punem faina intr-un bol impreuna cu untul si le amestecam.

Adaugam oul si galbenusul, apoi drojdia dizolvata, zaharul vanilat si sarea.

Laptele il punem treptat pana aluatul devine omogen si framantam bine sa fie incorporate toate ingredientele.

Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul la dospit cam 1 ora dar intr-un loc mai cald.

Umplutura de nuca:

Infierbantam laptele.

Amestecam nuca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom.

Punem lapte treptat pana obtinem o crema de nuca.

Dupa ce a dospit aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in trei.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire si dreptunghiulara.

Impartim umplutura tot in trei, punem pe fiecare foaie si o intindem cu o lingura.

Lateralele le indoim putin spre interior pentru a nu iesi umplutura, apoi rulam fiecare foaie in parte.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam rulourile obtinute.

Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si ii mai lasam 15 minute sa dospeasca.

Batem galbenusul si ungem beigli cu ajutorul unui penson.

Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos.

Ii scoatem cand sunt gata si ii lasam sa se racoreaca.

Vii recomand cu drag pentru ca sunt deliciosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise