Reteta de Beghrir-clatite marocane. Beghrir-clatite marocane reteta simpla si delicioasa.
Reteta de Beghrir- clatite marocane sau clatite cu 1000 de gauri.
Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml.
Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la viteza mica.
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, se adauga in blender, se adauga si aroma pe care ati ales-o si se mixeaza aproximativ un minut (se poate folosi si mixerul/ telul).
Aluatul format se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara sa stea la dospit in jur de 1 ora.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se toarna un polonic din aluat in centrul tigaii. Aluatul se va intinde singur sub forma de cerc. NU se rasuceste tigaia ca la clatitele obisnuite si NU se coc decat pe o parte.
Pe masura ce clatita se coace, aceasta va forma pe suprafata foarte multe gaurele. Dupa 2-3 minute, cand pe suprafata clatitei nu mai apare aluat necopt, clatita este gata.
Clatitele coapte se aseaza pe un prosop de bucatarie intr-un singur strat pana se racesc, pentru a nu se lipi intre ele.
Le puteti servi in varianta sarata cu unt topit, crema de branza, ciuperci sau orice altceva va place. Sau, in varianta dulce cu dulceata, crema de vanilie/ ciocolata sau miere.
Aceste Beghrir-clatite marocane sunt delicioase si va recomand sa le incercati macar o data. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii