Intru-n castron se toarna jumatate din cantitatea de lapte si se adauga gelatina si se lasa 10 minute.
Intr-e timp incalzim restul de lapte pina aproape fierbe si se toarna peste laptele cu gelatina si se amesteca tot timpul pina gelatina s-a dizolvat.Se bat galbenusele cu 1/2 pahar de zahar pina devin o spuma umflata.Se toarna laptele peste spuma usor si se amesteca.Se bate smantina cu restul de zahar si cind frisca este gata se adauga la compozitiz de oua.Se toarna crema in tavite si se da la frizer ptr 2 ore cel putin.
Se pune smintina ptr sos cu zaharul brun la fiert pe foc mic si se amesteca mereu pina zaharul sa topit se mareste focul si se lasa sa fiarba 5 minute pina sosul se ingroasa putin.Se lasa sa se raceasca si seda la rece.
Jumatate de ora inainte de servire se scoate bavaria din frizer si se rastoarna pe farfurioare.
Sosul se incalzeste putin la ben-marin si se toarna putin pe fiecare portie.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii