Bavarese cu crema de capsuni

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
redusa
Bavarese cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 40g zahar fin
  • 4 albusuri
  • 70g zahar fin
  • 15g cacao
  • 20g amidon
  • Crema:
  • 300g capsuni
  • 300g zahar
  • 20g vodka-optional
  • 20g gelatina
  • 300ml frisca
  • Glazura:
  • 100g capsuni
  • 35g zahar
  • 60ml apa
  • 7g gelatina

Mod de preparare

Blatul:

-mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura;

-separat mixam galgalbenusurile pana devin crema si dubleaza volumul:

Amestecam cele doua compozitii,adaugam amidonul amestecat cu cacao;

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina si unt si introducem in cuptorul cald 180°C pentru 15 minute;

Crema bavarese:

Mixam capsunii cu zaharul si vodka pana se omogenizeaza bine;

Trecem compozitia prin sita ,jumatate din compozitie o incalzim pe foc mic,adaugam gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,dam compozitia de pe foc,adaugam restul compozitiei si omogenizam;

Dupa racirea completa adaugam frisca batuta,amestecam cu atentie si o tinem in frigider

Pregatim glasura:amestecam apa si zaharul,adaugam capsunii,amestecam bine pe flacara mica pana ce incepe sa se ingroase;

Mixam compozitia ,o trecem prin sita,o punem din nou pe foc si adaugam gelatina inmuiata,Lasam la racit;

Asamblarea:Blatul obtinut racit il asezam in tava in care l-am copt cu hartie de pergament,deasupra turnam compozitia de capsuni si frisca ,iar deasupra glazura de capsuni;

punem totul la frigider cam 3 ore,ornam cu frisca batuta si servim!!

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise