Prepara acasa o bautura vegetala din fulgi de cocos! Reteta simpla si rapida pentru un lapte de cocos delicios, sanatos si natural, perfect pentru smoothie-uri, cafea, deserturi sau servit simplu.
Pune fulgii de cocos intr-un blender.
Toarna apa fierbinte peste fulgii de cocos. Lasa-i sa se inmoaie timp de 5-10 minute pentru a elibera mai bine aroma.
Blendeaza compozitia timp de 2-3 minute la viteza mare, pana cand devine alba si cremoasa.
Strecoara lichidul printr-un tifon dublu, o panza curata sau o sita foarte fina, apasand bine pentru a scoate cat mai mult lapte din pulpa.
Daca doresti, adauga indulcitorul preferat, un praf de sare si/sau extractul de vanilie. Amesteca bine.
Toarna laptele intr-o sticla curata si pastreaza-l la frigider. Se poate consuma in 3-4 zile. Agita bine inainte de fiecare utilizare, deoarece laptele de cocos se poate separa.
Sfat suplimentar:
Pulpa de cocos ramasa dupa strecurare poate fi folosita in deserturi.
Iar laptele se poate consuma simplu, in cafea, pentru a prepara deserturi de post. De exemplu in aceasta negresa, in varianta de post a prajiturii cu foi de napolitana sau la clatite de post. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii