In zilele cand ma grabesc, dimineata, pregatesc, aceasta bautura sanatoasa si gustoasa, cu ovaz macinat, lapte, scortisoara si zahar ( putin zahar Very Happy ).
Eu ovazul acesta il gasesc la magazinele alimentare chinezesti, dar sunt sigura ca se gaseste si la magazinele sud-americanilor, pt ca e un produs importat din Columbia ( pt fetele din Genova, care sunt interesate, in general, am scris).
Se pregatesc produsele, ca sa va fie mai usor, de pregatit, dupa aceea.
Lapte se masoara, iar jumatate din cantitate se pun intr-o craticioara, la foc, iar cealalta jumatate se pune deoparte. Pana laptele incepe sa clocoteasca, se pun intr-un bol 2 linguri de ovaz macinat, 1 lingurita zahar, scortisoara, dupa plac si putin lapte. Se amesteca bine.
Cand laptele incepe sa clocoteasca, se pune, peste, compozitia de mai sus, amestecand continuu, pt 3-5 minute, pana laptele devine ca o pasta.
Pasta rezultata, se amesteca cu restul de lapte, ramas. Daca doriti un produs rece, se lasa la racit, pasta. Dupa se amesteca cu lapte rece.
In momentul servirii se mai poate pune scortisoara.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii