autor:

Roxana_Dinca

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Baton de casa

Autor: Roxana_Dinca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roxana_Dinca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2015

Ingrediente
250 g lapte praf, 100 g cacao, 150 ml apa, 500 g zahar, 150 gr unt, Esenta rom, Nuci/alune

Dificultate: Medie Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se unge tava cu putin unt.

Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao.

Se fierb 150 ml apa cu 500 g zahar pana se leaga (se face un sirop), apoi se adauga 150 gr unt si se mai fierb pana ce acesta se topeste.

Apoi se adauga laptele praf si cacaua.

Se mai poate adauga esenta de rom, nuci/alune etc.

Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava, se niveleaza si se tine la frigider pana se intareste complet si se poate taia cubulete.



TIPS:

“Proba bobitei”: Pentru a verifica daca siropul s-a legat suficient, se ia putin pe varful lingurii si se baga sub jetul de apa, apoi se aduna cu varful degetelor. Daca se formeaza o bobita de zahar, inseamna ca este ok (dar trebuie sa fiarba in clocot destul de mult).

Daca se doreste baton ALB, in loc de 100g cacao se mai pun inca 100 g lapte praf. Se pune esenta migdale (sau vanilie) si stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baton de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 250 g lapte praf
  • 100 g cacao
  • 150 ml apa
  • 500 g zahar
  • 150 gr unt
  • Esenta rom
  • Nuci/alune

Raporteaza reteta

Retete
de Roxana_Dinca
Kojak

Kojak

Toate ingredientele pt compozitie se pun in functie de cat de multe dorim sa facem si dupa gust.

15 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Se amesteca maioneza cu telemeaua rasa si smantana. Compozitia rezultata se imparte in trei. Intr-una

10 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Belobreasca

Belobreasca

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea).

26 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel