Batoane cu fulgi de orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu fulgi de orez

Ingrediente

  • - 125g de fulgi de orez
  • - un pachet de unt
  • - 4 linguri de miere
  • - 3 linguri de cacao
  • - 50g miez de nuca sau alune
  • - o cana de zahar tos
  • - coaja de lamaie confiata

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul,mierea si zaharul.Se pune pe foc mic si se amesteca continuu,pana cand se topeste zaharul.Cand zaharul s-a topit,se adauga cacaoa si se amesteca bine,pana cand,amestecul arata ca o crema ce curge.Apoi adaugam fulgii de orez si miezul de nuca sau alunele,taiate mai grosolan si coaja de lamaie.Amestecam usor si tot amestecul se pune intr-o tava,neunsa si se niveleaza cat mai uniform.Dam la rece pentru cel putin 2h dupa care portionam cu un cutit pe care,avem grija sa il trecem prin apa,altfel se lipeste.Batoanele obtinute le putem lasa asa cum sunt sau le putem trage prin ciocolata,asa cum am facut eu.

Am pus batoanele pe un gratar si apoi le-am imbracat in ciocolata.Sunt usor de facut si taaaaare bune!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise