Batoane cu cereale, finetti si goji

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu cereale, finetti si goji

Ingrediente

  • - 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz, fulgi de grau cu tarate, fulgi de orz);
  • - 2 lingurite zahar muscovado;
  • - 100 grame crema de ciocolata finetti;
  • - 100 grame ciocolata neagra;
  • - 80 grame unt topit;
  • - 3 - 4 linguri sirop de artar;
  • - 2 lingurite ulei de cocos;
  • - 30 grame fructe goji;
  • - 20 grame mango confiate (optional);
  • - seminte de rodie.

Mod de preparare

1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde.

2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine.

3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza.

4. Se adauga fructele goji, se amesteca si se lasa la frigider pentru 30 de minute.

5. Intre timp pregatiti o craticioara cu apa pentru bain-marie, asezati un bol deasupra dar care sa nu atinga apa, rupeti ciocolata bucatele si aruncati-o in bol.

6. Lasati ciocolata pe abur pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.

7. Pregatiti o tava cu peretii inalti, tapetati cu hartie de copt si asezati amestecul de cereale. Nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon.

8. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnati-o peste cereale si presarati cu mango confiate si seminte de rodie.

9. Lasati la frigider compozitia din nou pentru 1-2 ore dupa care taiati de forma unor batoane si serviti cu cafea sau cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise