Reteta de batoane austriece cu crema de branza si nuca caramelizata. Cum faci acasa batoane austriece cu crema de branza si nuca caramelizata.
Mod de preparare blat:
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un bol adaugam toate ingredientele pentru blat pe care le mixam cu mixerul.
Daca aluatul nu se leaga, incepeti sa il framantati cu mana pentru a-l lega. Este un aluat moale, sfaramicios si usor lipicios.
Se tapeteaza tava de 30x30 cm cu hartie de copt si se va intinde aluatul cu mana.
Se va coace la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade Celsius. Cand este gata, se va lasa la racit.
Crema:
In timpul ce se raceste blatul nostru, pregatim crema. Intr-un bol adaugam toate ingredientele cremei pe care le mixam la viteza medie pana se incorporeaza ingredientele.
Adaugam si fulgii de ciocolata in compozitie si cu ajutorul unei spatule de silicon amestecam de jos in sus.
Adaugam peste blat si intindem uniform. Vom reintroducem tava in cuptor pentru alte 15-20 minute, pana cand va capata o culoare aurie.
Prepararea Glazurii:
Tabletele de ciocolata se vor pune la topit la bain-marie.
In acest timp ne ocupam intr-o craticioara sa preparam caramelul cu 6 linguri de zahar si 2 linguri de apa. Aveti grija sa nu-l ardeti! Culoarea este precum a mierii, aurie. Cand caramelul este gata se adauga nuca curatata inainte si se amesteca pentru a se incorpora bine.
Pe un blat de lemn se va pensula cu putin ulei. Se adauga nucile caramelizate sa se raceasca un pic.
Cand ciocolata s-a topit se va adauga peste crema de branza.
Se adauga fulgii de ciocolata, cerealele si apoi nuca caramelizata pe care am tocat-o un pic in blender.
Se va adauga tava in frigider fix pentru o ora. Apoi se vor taia batoane ori cubulete, cum va este mai simplu. Este de preferabil sa nu le taiati prea mari, este dulce si foarte satioasa si este pacat sa serviti bucati mari, pe care nimeni nu le va putea termina.
!!! Atentie la timpul de refrigerare!! Nu trebuie lasata mai mult de o ora! Prajitura se scoate si se va taia imediat, astfel glazura de dedesubt se intareste si va fi foarte greu de taiat cand prajitura este racita complet.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii