Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Descopera cum sa pregatesti bastonase delicioase de dovlecei tempura, crocante si savuroase. Reteta simpla, cu ingrediente accesibile si instructiuni pas cu pas. Perfecte ca aperitiv sau gustare!

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Bastonase de dovlecei in aluat crocant. Reteta de dovlecei tempura

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • 1 ou
  • 50 g amidon de porumb
  • 100 g faina de grau
  • 1 cana apa rece (ideal foarte rece sau cu gheata)
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spala bine dovleceii si taie-i in bastonase de aproximativ 1 cm latime si 5-7 cm lungime.
Presara sare peste bastonasele de dovlecei si lasa-le deoparte pentru 10-15 minute. Aceasta ajuta la extragerea excesului de apa din dovlecei.

Intr-un bol, bate oul pana devine omogen. Adauga apa rece peste ou si amesteca usor.
Adauga faina, amidonul si amesteca foarte usor. Nu trebuie sa fie complet omogen, ci mai degraba sa ramana usor grunjos. Acest lucru va face tempura mai crocanta.

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau o cratita pana la 170-180°C.
Ia fiecare bastonas de dovlecel, scurge-l de apa si inmoaie-l in aluatul de tempura.
Pune bastonasele de dovlecel in uleiul incins si prajeste-le pana devin aurii si crocante (aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte).
Scoate bastonasele pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Serveste bastonasele de dovlecei tempura imediat, pentru a te bucura de textura crocanta.
Poti sa le servesti cu sos de soia, sos tzatziki, ketch-up picant sau sos de rosii cu usturoi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise