Basbousa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Basbousa

Ingrediente

  • 1 pahar cocos
  • 1 pahar de lapte praf
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de gris
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ou
  • 1 pahar iaurt
  • 1/2 pahar faina alba
  • 2 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Sirop:
  • 3 pahare zahar
  • 1 pahar jumatate apa
  • putina lamaie stoarsa (cativa stropi)

Mod de preparare

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt.

2.Adaugam peste compozitia de mai sus iaurtul si amestecam foarte bine.

3.Adaugam scortisoara.

4.Adaugam uleiul putin cate putin. Framantam aluatul foarte bine pana cand compozitia este omogena.

5.Daca compozitia este prea rigida (prea groasa )mai adaugati putin ulei.

6.Ungem tava cu ulei sau unt,punem compozitia inauntru si o nivelam.

7.Se da la cuptorul preincalzit in jur de 30 minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.

Siropul:

Se pune la foc zaharul si apa. Lasam sa fiarba pana vedem ca incepe sa se ingroase, apoi adaugam cateva picaturi de lamaie. Pentru a verifica cand siropul e gata luam intr-o lingura sirop si trecem cu degetul prin sirop. Ar trebui sa fie vascos.

Cand prajitura e gata se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul racit.

Se serveste dupa cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise