1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt.
2.Adaugam peste compozitia de mai sus iaurtul si amestecam foarte bine.
3.Adaugam scortisoara.
4.Adaugam uleiul putin cate putin. Framantam aluatul foarte bine pana cand compozitia este omogena.
5.Daca compozitia este prea rigida (prea groasa )mai adaugati putin ulei.
6.Ungem tava cu ulei sau unt,punem compozitia inauntru si o nivelam.
7.Se da la cuptorul preincalzit in jur de 30 minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.
Siropul:
Se pune la foc zaharul si apa. Lasam sa fiarba pana vedem ca incepe sa se ingroase, apoi adaugam cateva picaturi de lamaie. Pentru a verifica cand siropul e gata luam intr-o lingura sirop si trecem cu degetul prin sirop. Ar trebui sa fie vascos.
Cand prajitura e gata se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul racit.
Se serveste dupa cateva ore.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii