Este o pasta foarte frecvent gasita in majoritatea restaurantelor arabe, se serveste alaturi de kebab, frigarui de pui, gratar si mai ales cu peste fie prajit fie la cuptor.La noi se foloseste foarte mult patrunjelul in fel si fel de salate si mai ales crud.
Se stie, ca orice leguma are mineralele si vitaminele active in stare cruda. In momentul in care se actioneaza prin fierbere, coacere sau altfel de tratament termic, aceste vitamine si minerale isi pierd din capacitate, reducandu-se cu pina la 60-70%.Patrunjelul este o sursa foarte buna de vitamina C, B12, A si fier, el contine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, astfel intareste sistemul imunitar.
Cum preparam aceasta pasta? Se spala patrunjelul bine in apa cu sare si se lasa la scurs 5-7 minute.
Usturoiul si patrunjelul se taie nu prea fin si se vor pune in cana de blender. Adaugam celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta omogena si de culoare verde deschis. Se poate folosi si blenderul vertical.Daca merge mai greu se mai adauga cateva linguri de apa calduta, trebuie sa tinem cont ca dupa 10-15 minute pasta se mai ingroasa, deci sa nu ne ingrijoram daca a iesit putin mai subtire.Aspectul final a acestei paste o veti vedea in pozele postate. Este o pasta foarte gustoasa, si se poate servi si ca un aperitiv. Este o delicatete, incercati ca nu o sa dati gres..!
Pofta buna!
Specific: Iordania
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii