Banane si migdale in sos-crema de rom

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri de zahar ¼ cana zahar brun
  • 5 linguri unt 2 linguri rom brun
  • 3 banane, taiate in felii 1,5 cm 2 linguri liqueur de banane
  • 2 linguri migdale zdrobite ½ lingurita esenta migdale
  • 1/3 cana smantana mai grasa

Mod de preparare

In wok, coaceti zaharul in trei linguri de unt la temperatura medie-mica, amastecand pana se dizolva zaharul. Adaugati bananele si coaceti amestecand usor, pana se inmoaie un pic dar ramanand totusi ferme, 2-3 minute. Adaugati migdalele. Coaceti 1 minut. Scoateti intr-un vas.

In acelasi wok, adaugati cele 2 linguri de unt ramase si zaharul brun. Coaceti la temperature medie-mica amestecand pana la dizolvarea zaharului, 2-3 minute.

Adaugati romul, liqueurul de banane, si esenta de migdale. Ridicati temperature la mediu. Coaceti 2 minute apoi incorporate smantana.

Puneti bananele in boluri si acoperiti cu sosul-crema. Se serveste rece sau cald

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise