Dupa ce au fost curatate de coaja, bananele se taie in rondele de 1,5 cm (in cazul bananei plante) sau de 2 cm (in cazul bananei fruct). Se sareaza.
Separat se pregateste sosul: se taie rosiile cubulete, iar ceapa si ardeiul verde in rondele subtiri. Se pun pe foc, la inabusit, in ulei. Se adauga carnea de porc/vita taiata cubulete mici, precum si ardeiul iute taiat marunt. Se adauga 250 ml apa, piper si sare dupa gust. Cind toata compozitia a scazut se ia de pe foc si se transfera intr-un bol.
In ulei incins se prajesc bananele pina capata o culoare aurie. Atentie, in cazul bananei fruct, care se inmoaie rapid la caldura, recomandam prajirea timp de 5 secunde.
Se serveste cald, in boluri separate bananele de sosul cu carne.
Pofta buna.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii