BAME CU CIUPERCI , CURRY SI SALATA DE MANGO

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 catei de usturoi,taiati bucati,
  • 1 radacina de ghimbir de 2,5cm, proaspata, fara coaja si taiata bucati,
  • 3/4 cana de apa rece,
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui,
  • 1 lingurita seminte de coriandru,
  • 1 lingurita seminte de chimen,
  • 1 lingurita seminte de chimen macinat,
  • 1 lingurita cardamon macinat,
  • 1/2 lingurita turmeric macinat,(curcuma sau sofran),
  • 420g. rosii din conserva,taiate,
  • 500g. ciuperci , taiate in sferturi,
  • 250g. bame, curatate si taiate in felii de 1,5cm.
  • 2 linguri cilantro , tocat(frunze de coriandru);
  • Pentru salata de mango:
  • 1 mango de 600g.,
  • 1 catel de usturoi, zdrobit,
  • 1 ceapa, tocata fin,
  • 2 lingurite de ghimbir ras,
  • 1 ardei iute, fara seminte si tocat marunt,
  • zahar ,
  • sare;

Mod de preparare

1.Se curata mango de coaja si se taie pulpa de pe sambure.

2.Intr-un vas, se zdrobeste pulpa de mango cu furculita,se pune in blender cu restul ingredientelor pentru salata, sare si piper si se mixeaza impreuna.Se pune intr-un vas si se lasa deoparte.

3.Se amesteca usturoiul, ghimbirul ,ardeiul iute si 3 linguri de apa in vasul de la blender si se mixeaza pana se obtine o pasta fina.

4.Se incinge uleiul de floarea soarelui intr-o cratita mare, se adauga semintele de coriandru si de chimen,se prajesc cateva secunde, se adauga chimenul macinat ,cardamonul si turmeric si se mai prajesc 1 minut.Se adauga usturoiul zdrobit, rosiile si restul de apa ,se amesteca bine, se adauga ciupercile si bamele.Se amesteca din nou, se lasa sa dea clocot si se fierbe la foc mic timp de 5 minute, sub capac.

5.Se scoate capacul,se mareste putin focul si se mai fierbe 5-10 minute pana ce bamele sunt fragede, nu prea moi.Se adauga cilantro tocat si se serveste cu salata de mango si orez basmati simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise