Ingrediente
Reteta cea de baza pentru bagheta obisnuita este asta (cantitati pentru 4 baghete a cate 100 gr):, , 1. 175 ml de apa, 2. o lingurita de zahar, 3. 3 sferturi de lingurita de sare, 4. 250 gr faina simpla, 5. 3 sferturi de lingurita de drojdie uscata, 6. optional susan, , In loc de susan poti adauga condimente, masline, seminte, chiar si branza.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se pun in cuva de copt ingredientele in urmatoarea ordine: apa, zaharul, sarea. Apoi se adauga faina si apoi drojdia uscata, punand-o peste faina si fara sa intre in contact direct cu apa. In functie de masina de paine pe care o folosesti, selecteaza din meniu programul pentru baghete (2h20) si apasa butonul on/off.
La primul bip al masinii poti adauga susanul sau ingredientele dorite. Ele nu se pun de la bun inceput pentru a nu se sfarama complet.
La al doilea bip (la mine a bip-uit cand mai erau 45 de min), deschizi usa masinii (verifica setarile masinii tale, s-ar putea sa se puna singura pe pauza atunci cand deschizi usa) si scoti aluatul. Il pui pe o suprafata de lucru tapetata cu faina si il imparti in 4 parti egale. Fiecare bucata o modelezi in forma de sul si o pui in tava speciala de baghete. Se fac 2-3 taieturi pe lungime cu un cutit foarte bine ascutit, dintr-o miscare ferma. Se unge fiecare bagheta cu putina apa pentru a se rumeni frumos si se presara cateva seminte de susan pentru decor. Se pun la masina pentru restul de minute ramase.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011
Foarte bune masinile acestea de facut paine.