Stiu ca nu e prea comun in tara sa mancam linte dar am facut aceast tip de reteta pentru orcine vrea sa gateasca aceasta leguma sau macar sa incerce.
Sunt intradevar bune, hranitoare si bogate in propietati curative.
Punem carnea la fiert jumatate de ora iar intre timp lasam la inmuiat in apa lintea.
Cand carnea a fiert, o scoatem deoparte pe o farfurie iar apa o pastram pentru-ca o vom folosi mai tarziu.
Intr-o cratita punem uleiul de masline la incis, adaugam ceapa taiata pestisor si amestecam pana incepe sa sticleasca.
Adaugam lintea scurse de apa, frunzele de dafin si prajim amestecand din cand in cand timp de 2-3min.
Punem jumatate de apa calda si jumatate de apa in care a fiert carnea pana se acopera lintea cu 2 degete mai sus. Adaugam carnea, usturoi tocat marunt, piper si sare daca e necesar, acoperim si mai fierbem 10-15min pana e gata lintea.
Scoatem din nou carnea o portionam in felii potrivite si servim in farfurii, mancarea de linte cu 1-2 felii de carne.
E o reteta simpla, gustoasa luata din bucataria portugheza.
Merge bine cu un pahar de vin demisec roze.
Va urez pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii