Impartiti foile in trei parti;
Amestecati nucile cu scortisoara;
Impartiti amestecul de nuci si scortisoara in doua farfurii diferite;
Asezati prima treime de foi in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;
Puneti o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;
Asezati a doua treime de foi peste nuci, repetand procedeul anterior. Puneti foaie pe foaie, adaugand peste margarina;
Peste a doua transa de foi adaugati a doua jumatate de nuci si apoi puneti ultima treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;
Puneti tava cu foi timp de 40 min. la frigider;
Incalziti cuptorul cat timp tava sta la frigider;
Scoateti tava de la frigider dupa terminarea celor 40 min. si taiati prajitura in portii egale;
Dupa portionare, puneti tava la cuptor pentru 30 minute;
Scoateti prajitura dupa ce s-a rumenit;
In acest timp, fierbeti apa si zaharul;
Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul micsorati focul, adaugati mierea si lasati sa dea din nou in clocot;
Stingeti focul si adaugati esenta de rom;
Atunci cand baclava este gata turnati peste ea in mod uniform siropul preparat din miere, zahar si apa;
Lasati prajitura sa se raceasca si cand ajunge la temperatura camerei puneti-o la frigider;
Prajitura se consuma rece punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop si praf de cocos.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii