Baby Corn si andive cu somon pe pat de Rucolla

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Baby Corn si andive cu somon pe pat de Rucolla

Ingrediente

  • 1 borcan Baby Corn
  • 1 andiva mai mare
  • 500-750 gr de somon
  • 1 1/2 punga de rucola
  • 4 cepe rosii
  • 450-500 gr de castraveti acri
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Reteta se executa in doua etape, prima etapa se iau aproximatic 500 gr de somon si se taie foarte fin, se iau castraveti acri si se taie in cubulete mici si se adauga peste somon, separat se taie si ceapa rosie foarte fin si se amesteca bine, punandu-se un pic de ulei de masline. Dupa ce andivele au fost spalate si sterse cu grija, se umplu cu respectiva compozitie. Andivele se aseaza pe un pat de rucolla care a fost in prealabil stropit cu un dresing de ulei de masline cu zeama de la o lamaie.

Etapa a doua: Baby corn-ul(mini porumb) se invelesc in somon si se aseaza printre andive. Separat se face un dressing cald care se va adauga atat pe andive cat si pe somonul care inveleste porumbul compus din:

50 gr de praz taiat foarte fin

20 ml de cognac

100 ml de smantana lichida

100 gr de blue cheese(branza cu mucegai)

Se taie prazul foarte fin si se caleste intr-o lingura de ulei de masline, cand devine moale si lucios se adauga coniac-ul lasandu-se sa fiarba pana iese taria alcool-ului, dupa care se adauga smantana si branza, continandu-se fierberea pana devine mai consistent dressing-ul ca textura, acesta se va adauga pe preparatele de baza foarte putin restul fiind pus in boluri, fiecare putandu-se servi, acest dressing l-am invatat de la prietena mea Liliana de la Focsani.

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise