Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta Yufka
  • 500 g branza sarata
  • 1 legatura patrunjel
  • piper proaspat rasnit
  • 4 oua
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml apa
  • boia dulce
  • chimen/ susan

Mod de preparare

Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc

(ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului) si sunt 5 bucati foi mari rotunde intr-un pachet (500 gr).

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Branza se da prin razatoarea mare.

Se toaca marunt patrunjelul si se adauga peste branza rasa.

Se rasneste piper din belsug, se amesteca si se lasa deoparte.

Se bat ouale, se adauga iaurtul si cei 100 ml de apa si se omogenizeaza bine.

Se unge cu ulei o tava dreptunghiulara (30x 20cm) si se aseaza prima foaie de placinta Yufka, lasand marginile sa iasa din tava.

Se ia o alta foaie, se rupe in bucati mari si se pune peste foaia intinsa initial.

Se pun cam 3 polonice din amestecul de ou si iaurt peste aluatul rupt in bucati apoi jumatate din cantitatea de branza si se intinde uniform.

Peste stratul de branza se pune o foaie si jumatate rupte in bucati, 3 polonice din amestecul de ou si iaurt, restul de branza si se intinde uniform.

Deasupra se aseaza inca o foaie de aluat rupta in bucati si se strang capetele care ies din tava. Se pune si ultima jumatate de foaie care a mai ramas in forma de dreptunghi.

Deasupra se toarna restul de amestec de ou si iaurt.

Se presara boia si seminte de chimen/ susan.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute - 180 gr C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise