1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut.
Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã, 2 ouã, zahãrul si drojdia.
2) Frãmântã bine aluatul pânã se ia de pe mâini, dacã este nevoie se adaugã fãinã.
Lasã la crescut la loc cald acoperit, pânã îsi dubleazã voumul.
3) Taie cca. 10 pãrti egale din aluat, formeazã chiflele.
Unge tava cu unt si tapeteazã cu fãinã. Dispune chiflele în tavã.
4) Unge chiflele cu oul rãmas bãtut si dã la cuptor la 190ºC , 30 min.
Serveste chiflele la micul dejun sau gustare, cu unt ; sau umpluturã dupã plac.
Poftã bunã!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii