Arroz de Lapas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Arroz de Lapas

Ingrediente

  • 300g Lapas
  • 1 cana de orez
  • 4-5 betisoare fructe de mare
  • 1 ceapa
  • 3-4 catai de usturoi
  • 1 lingura de concentrat de tomate
  • 2 frunze dafin
  • 1 leg de coriandru verde
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Mod de preparare

Lapas(Patella) sunt din familia molustelor cu cochilia in forma de palarie "vietnamaza" si se gaseste pe stancile Oceanului Atlantic. E o molusca apreciata in bucataria portugheza si se prepara in zeci de feluri de retete.

Lapa se desprinde de stanca cand e reflux cu ajutorul unei pietre printr-o lovitura "soc", se spala, se fierbe in apa pana se desprinde de cochilie si se scoate intestinul de deasupra lapei.

Se poate inlocui in aceasta reteta cu succes, cu oricare molusca ce se gaseste in comert.

Se taie marunt ceapa si usturoii si se calesc impreuna cu frunzele de dafin intr-o cratita cu ulei de masline pana sticlesc.

Adaugam la ceapa, Lapas gata fierte, orezul si concentrat de tomate amestecand 2-3min la foc mare sa se patrunda bine aromele (orezul portugheza nu necesita sa stea in apa inainte de gateala). Adaugam apa fierbinte cat sa acopere orezul cu Lapas de 2 degete si fierbem la foc mediu 10min cat orezul sa fie "a la dente". Punem betisoarele de fructe de mare taiate in bucatele potrivite, coriandru verde taiat marunt, piper, sare dupa gust(sos picant optional) amestecam usor, tragem de pe foc, punem capacul si lasam sa odihneasca si sa se amestece aromele timp de 5-8min.

Se serveste cu salata verde si in compania unui pahar de vin alb demidulce rece ca gheata. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise