Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aripioare de pui thailandeze marinate:
  • 15 aripioare de pui
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 1/2 pasta de ardei iute
  • 1 portocala(coaja rasa fin+ zeama)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de curry
  • 1 lingurita de sare
  • Cartofi cu rozmarin
  • 1 kg de cartofi
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • boia de ardei iute afumata(optional)
  • Ciuperci umplute in stil taranesc:
  • Ciuperci
  • sunculita afumata
  • usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

Aripioarele:

Amestecam bine sosul de chilli,pasta de ardei iute,usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala,curry(praf sau pasta) si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate.Acoperim si dam la rece.

Marinam puiul si lasam o noapte;aromele vor fi mult mai intense.

A doua zi le asezam militareste intr-o tava mare,turnam marinata peste ele , alaturi de domnii cartofi si dam la cuptor pentru o ora la foc mediu.

Cartofii:

Cartofii curatati,spalati si taiati cubulete se amesteca cu ingredientele mai sus enumerate.Ii asezam in tava langa aripioare si dam la cuptor.

Pentru a obtine o culoare frumoasa,uniforma,intoarceti o data cartofii in tava.

Unele persoane prefera sa fiarba cartofii pentru 15 minute in apa rece cu sare,sa-i scurga si apoi sa-i amestece cu condimente si sa-i dea la cuptor.Este metoda mai rapida de coacere.

Eu nu o prefer.

Rozmarinul da savoare preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vanat sau vita,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri,prajituri,saratele...

Ciupercutele umplute intr-o maniera taraneasca:

Dupa ce spalam ciupercutele, scoatem piciorusul si pe fundul lor asezam cate un strop de unt.Le asezonam cu sare si piper .Adaugam cate un sfert de catel de usturoi,cubulete de sunculita taraneasca afumata si piciorusele ciupercilor maruntite.Deasupra lor punem cate un fir de marar si le dam la cuptor incins pana se zbarcesc putin(cam 15 minute).

Vor avea un gust exceptional.

Servim aripioare delicioase alaturi de cartofi aromati cu rozmarin si ciuperci umplute!

Pofta buna!:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise