Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare .
Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.
Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi.
Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent ,acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu,cam o ora,dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.
Serviti cu salata verde,ceapa rosie si bucati de lamaie.Astea ar trebui si ele presarate cu un alt condiment,dar e deja prea mult.
Am sa adaug aici reteta de condiment pentru orice preparat de carne tandoori:
1 lg (lingurita) praf de usturoi
1 lg ghimbir uscat si macinat
1 lg cuisoare macinate
1/2 lg nucsoara rasa
1 lg coaja de nucsoara(mace)-asta nu stiu daca se gaseste dar cred ca poate fi inlocuita cu curcuma (turmeric) sau sofran
1 1/2 lg chimen macinat (nu chimion )
2 Lg (linguri ) coriandru macinat
1 lg seminte fenicul macinate
1 lg scortisoara (optional)
1 lg piper negru macinat
1 lg seminte cardamom maro macinate
1 lg boia iute
1 lg boia dulce
se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un recipient bine inchis.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii