Spalam orezul in 2-3 ape si il lasam la inmuiat in apa rece pana facem alte operatiuni.
Se spala ciupercile, se lasa sa se zvinte, apoi se taie in felii mai mici, cam de 1-2 cm grosime. Se pun apoi sa se innabuse cu 2-3 linguri de ulei, 1 lingurita sare si putin piper alb. Daca nu lasa zeama destula, se poate turna putina apa. Le lasam sa fiarba pana scad si devin moi - aproximativ 20 de minute.
Pregatim ardeii:ii spalam intr-un bazin de apa, ii surgem. Apoi taiem la fiecare ardei un capacel in dreptul coditei, scoatem cotorul si, cu o lingurita, radem afara lamelele si samburii, avand grija sa nu rupem ardeiul. Spalam ardeiul si in interior si il asezam, pe un blat de lemn, cu gura in jos, sa se scurga apa. Procedam asa cu toti ardeii.
Curatam si spalam ceapa, apoi o tocam marunt sau o radem pe razatoare. Punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ceapa, apoi orezul scurs de apa, verdeata, condimentele din plante, vegeta, si sarea, si lasam sa se caleasca putin. Incalzim separat 1 litru de apa in care dizolvam cubul concentrat de legume. Turnam apa peste orez si ceapa si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute. Adaugam apoi ciupercile si 3-4 linguri de bulion diluat in prealabil cu putina apa rece, 1-2 frunze de dafin si 1/2 lingura de zahar si lasam sa fiarba impreuna.
Dupa inca 10 minute de fiert, tragem oala deoparte si lasam compozitia sa se raceasca.
Cand s-a racit, adaugam peste compozitie 1 ou intreg si amestecam bine.
Pregatim o oala mai adanca in care vom fierbe ardeii. Cu o lingura, umplem ardeii cu aceasta compozitie si ii asezam frumos in picioare, unii langa altii, fara sa-i indesam foarte tare. Daca nu incap toti in aceeasi oala, mai bine punem restul in alta oala decat sa-i suprapunem si sa-i terciuim. Deasupra fiecarui ardei, punem cate un capacel de rosie, ca sa nu iasa compozitia in timpul fierberii.
Restul de bulion ramas, diluat cu putina apa rece, la care mai adaugam 1 lingura de vegeta, 2-3 frunze de dafin, 1/2 lingura de zahar si 1 lingurita rasa de sare, il turnam peste ardeii din oala. Punem oala la fiert la foc mic spre mediu pentru aproximativ 40-45 de minute. Frecam 1 lingura de faina cu apa rece pana nu mai sunt cocoloase si devine fluida, apoi o turnam in oala peste sos si lasam sa mai firaba cam 15 minute. Lasam ardeii sa se raceasca putin in oala si sa se linisteasca, apoi ii putem scoate intr-un vas curat. Sosul il putem pastra separat sau impreuna cu ardeii, ultima varianta fiind de preferat pentru ca se mai amesteca gusturile si aromele.
Se servesc simpli sau cu smantana dulce adaugata.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii