Ardei umpluti cu legume

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu legume

Ingrediente

  • 6-8 ardei subtiri verzi sau rosii
  • 1 pahar de orez
  • 300 gr de ciuperci proaspete-sau conservate
  • 1 morcov ras pe razatoare
  • 1 ceapa potrivita taiata cuburi marunt
  • 1 kg de rosii coapte ptr zeama sau rosii taiate cuburi din cutie
  • 1-2 linguri bulion
  • putin ulei
  • suc de la jumatate de lamaie
  • mirodenii-praf de baharat ptr umplutura
  • ras el ahanut ptr sos
  • 1 foaie de dafin
  • enibahar

Mod de preparare

Se curata ardeii de cotoare si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-o cratita antiaderenta se incalzesc 2 linguri de ulei, se pune ceapa si morcovul si se amesteca usor. Se pun si ciupercile taiate marunt si orezul clatit si se unduiesc impreuna. Dupa gust se adauga si baratul - este un condiment arabesc care da un gust putin dulce.

Se umplu ardeii pana la trei sferturi (pentru ca orezul sa aiba loc sa se umfle).

In tigaia in care v-om pune ardeii punem rosiile taiate marunt si celelalte mirodenii si 2 pahare de apa si le lasam sa fiarba putin. Adaugam ardeii umpluti si adaugam putin suc de lamaie, sare si piper. Lasam sa fiarba pe foc mic pana ardeii sunt moi - cam 30 de minute .

Este bine de pregatit cu o zi inainte, caci sunt mai gustosi a doua zi. Se poate servi cu mamaliga calda si cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise