Se taie capacelele ardeilor la rotund cu un cutit, se curata inauntru bine, se spala si se pun la scurs. Eu fac aceasta operatiune seara, ii dau cu sare grunjoasa inauntru si ii las pana dimineata, apoi ii spal bine si ii pun la scurs; daca ii dai cu sare coaja se inmoaie si incap mai bine in oala. Capacelele nu le arunc pt. ca eu le pun la loc dupa ce umplu ardeii. Se pune orezul in apa rece sa se umfle.
Se curata ceapa, se spala si se toaca cubulete.Se pune ceapa la calit in ulei si se lasa pana devine sticloasa,se adauga 3 linguri de bulion si se mai lasa cateva minute. Se adauga si carnea si se lasa pana isi schimba culoarea. Se pune si orezul scurs bine,se sareaza si se pipereaza si se omogenizeaza .Se toaca varza fideluta. Se lasa umplutura sa se racoreasca putin, apoi se umplu ardeii.
Se pun capacelele la ardei si se asaza intr-o oala in care ati pus pe fund varza tocata.Puneti si restul de bulion,2 crengute de cimbru si 2 de marar, adaugati apa cat sa-i acopere si ii lasati sa fiarba pana intra usor furculita in ei. Este de preferat ca ardeii sa se aseze in oala intr-un singur rand si nu unii peste altii. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii